manikir i pedikir

Lak

Ako možeš nokte da lakiraš običnim lakom, ti si srećna žena. To znači da imaš jake nokte i mašinu za pranje posuđa. Zato i kažemo, srećna žena! Naravno, mazanju običnog laka prethodi manikir (sređivanje zanoktica, oblikovanje nokta, ili pedikir, sređivanje noktiju i zanoktica, piling i sređivanje kože na stopalima).

Trajni lak

Trajni lak se radi tako što se, nakon manikira i pedikira, nanese baza koja se suši u lampi, zatim biraš boju (ima ih previše, pa se spremi za tešku odluku), a nakon boje se nanosi završni sloj. Trajni lak je savršen za tebe ukoliko imaš relativno jake nokte, ali ne želiš da razmišljaš da li ti se lak ogulio. Lepo dolaziš na 3 nedelje i uvek si uredna.

Gel

Ovo je teška kategorija za one žene koje imaju tanke i slabe nokte. Ne brini, nokat ti se neće oštetiti od gela jer koristimo najblažu verziju gela iz kompanije ProNails. Bitno je samo da između dve korekcije ne praviš pauzu veću od 4 nedelje da se ispod gela ne bi sakupljala prljavština koja može dovesti do razvoja gljivica. 

A što se higijene tiče, ponekad imamo utisak da radimo u zubarskoj ordinaciji. Neretko ćeš čuti zvuk sterilizatora “CAK” što znači da je alat spreman za upotrebu. Turpije koje koristimo su jednokratne, tako da slobodno možeš da se opustiš!