Robson Peluquero

O brendu

Kompaniju Robson Peluquero je osnovao Robson don Santos Gonsalves u julu 2016. godine. Njegov cilj je bio da napravi revoluciju u svetu frizerske industrije i olakša svakodnevni rad profesionalnih frizera. Izučavajući boje, Robson Peluquero je prvo razvio GREEN toner koji prilikom bojenja kosi daje biserni odsjaj. Ubrzo nakon toga je razvio PINK toner koji kosi daje boju šampanjca. Od tada je proizveo još mnogo preparata za kolorizaciju i negu kose. Robson Peluquero preparati su sada dostupni širom sveta, a zahvaljujući Ivani Ilić, frizeri širom Balkana mogu postati deo međunarodnog Robson Peluquero tima.

Robson Peluquero

osnivač kompanije

Šta je toliko posebno kod ovih preparata?

Robson, među nama zvani Robi, je frizer. Peluquero u prevodu na srpski znači “frizer”. Elem, naš Robi i dalje radi sa klijentima u salonu. Dakle, svi preparati koji se proizvode su plod njegovog rada sa klijentima, a ne masovne proizvodnje. On prema svojim klijentima pravi nove preparate i u tome je tajna!

Njegov cilj je bio da napravi preparate kojima će moći da “stvori” zdravu plavu kosu. U tome je i uspeo. Tajna je u sastavu preparata. Uspeo je da napravi nešto što je manje agresivno za dlaku, a daje sjajne rezultate.

Toneri

Toneri su ono što je ovaj brend proslavilo. Postoji 5 tonera za plavuše: Pink, Green, Blue, Black i 4Forces. U zavisnosti od boje tonera, blajhana kosa ima drugačiji ton:

  • Pink – boja šampanjca
  • Green – biserno beli ton
  • Blue – platinasti ton
  • Black – pepeljasti ton
  • 4Forces – hladni ton
Sada ćeš sigurno reći: “Pa šta? Šta je tu tako posebno?”
Za razliku od klasičnih preliva, toneri se na kosu nanose direktno iz flaše, što znači da se ne mešaju sa hidrogenom, šamponom, vodom, itd. Samim tim, dlaka se nakon blajhanja ne tretira ponovo jakim hemijskim preparatima kao što su ovi koje smo naveli i farba. Baš naprotiv, toneri su prepuni keratina i hranljivih materija koje, osim što toniraju, kosi daju sjaj, mekoću i hidriranost.

Osim tonera za profesionalnu upotrebu koje prodajemo samo frizerima, postoje i toneri za kućnu upotrebu koje možeš koristiti bez ičije pomoći. Što znači da ako uradiš boju u našem salonu, odmah tu možeš da kupiš toner koji ćeš koristiti kod kuće, a nas ćeš onda videti tek za 6 meseci kada bude vreme za korekciju. Dakle, nećeš dolaziti na mesečno održavanje kose, već ćeš to vreme i novac iskoristiti za nešto bolje!

Šamponi

Pitaš se šta će ti šampon kad imaš toner? Šampon je tu da pripremi dlaku za toner. On će ukloniti neželjene tonove nakon blajhanja i u potpunosti otvoriti dlaku za direktne pigmente iz tonera.

CCRP

E ovaj tretman je revolucija! Kosu koja je toliko oštećena da se razvlači i raspada ovaj tretman čini jakom i zdravom. Potreban je samo jedan tretman da bi se videli rezultati, a efekti će trajati sve do narednog hemijskog tretiranja dlake. Znamo da zvuči nemoguće, tako da ti ne preostaje ništa osim da probaš, sigurni smo da ćemo te razuveriti!

Ovaj tretman je namenjen samo za profesionalnu upotrebu, te ga, ukoliko nisi frizer, ne možeš kupiti, ali svakako ga možeš uraditi u našem salonu.

B.T.X

Ovaj tretman nazivamo još i 2u1 tretman i ime nije dobio po kafi nego po dvostrukim efektima. Primarna namena ovog tretmana je obnavljanje lipida u dlaci. Sa druge strane, kada se radi na blajhanoj kosi, ima i efekat toniranja jer u sebi sadrži direktne pigmente (kao one u tonerima). I tako ubiješ dve muve jednim udarcem – kosa i zdrava i tonirana.

Ovaj tretman ćeš sigurno kupiti ako si frizer, a ako nisi, pošalji ovu stranicu onom ko ti “radi o glavi” ili dođi u naš salon.

 

Hamamelis

Ovo kad jednom probaš, nećeš moći više nikada ništa drugo da koristiš. Ovaj tretman je namenjen za regulisanje masnoće kože glave i za ojačavanje i hidrataciju dlake. U prevodu za sve kojima je uvek prljava kosa u temenu, a dlaka suva kao barut. Poenta je da se set sastoji od dva šampona – jednim se pere samo teme, a drugim samo dlaka. I na kraju naneseš masku. Dlaka sjajna i ispunjena, a teme čisto narednih mnooogo dana.

I da, ovaj tretman možeš da kupiš i ako nisi frizer. Postoji set za kućnu upotrebu koji ima sva tri preparata, samo ambalaža nije od 1l, već od 300ml, a i realno, ko ima mesta u kupatilu za 3 flaše od litar.

Master Love

Ovo je set samo za frizere.. Ne može se koristiti u kućnim uslovima, što će ti biti logično kada pročitaš koja mu je namena. Master Love se koristi za repoziciju materija u dlaci nakon blajhanja. A niko se (nadamo se) ne blajha kod kuće, tako da je sasvim opravdano što se prodaje samo frizerima. Dakle, sam proces blajhanja je ogroman šok za dlaku, tako da pre nanošenja tonera, dlaku moramo da izvučemo iz tog šoka. I tu na scenu stupaju Master Love šampon i Master Love maska. Posle njih dlaka je spremna da primi pigmente iz tonera i da ih što duže sačuva od ispiranja.

I kao višnjica na torti... Blanš

Za naše pojmove, kada se uporedi sa drugim preparatima ovog tipa, ovo je svetsko čudo. U pitanju je blanš bez natrijum-sulfata. Taj natrijum-sulfat je odgovoran za sve one spaljene, izgorele plavuše koje viđamo na svakom ćošku. Ovo je tzv. kontrolisani blanš, tj. ima svoju minutažu u okviru koje deluje, a zatim se njegovo dejstvo prekida, tako da se ništa neće desiti sa kvalitetom dlake ni kada stoji duže od dva sata.

Iako je manje agresivan za dlaku, daje savršene rezultate, pa prirodnu dlaku podiže i za 10 tonova. 

Meša se sa Robson Peluquero hidrogenom – OX5, OX10, OX20, OX30, 0X40.

Nadamo se da je suvišno reći, ali ipak nek’ se nađe, blanš je namenjen samo za profesionalnu upotrebu i prodajemo ga samo i isključivo frizerima.

Ali to nije sve!

Baš kao i u televizijskim reklamama, to nije sve što se nudi od Robson Peluquero preparata. Ipak, kada bismo nastavili, ova stranica bi ušla u nedogled i verovatno ni najnoviji superfensi telefon ili kompjuter ne bi mogli da je učitaju. Zato, zaprati nas na društvenim mrežama ili nas pozovi za više informacija. Ako si frizer, želiš ovo da imaš u svom salonu. A ako nisi, ali voliš da tvoja kosa bude savršena, zakaži termin, a onda ćemo ti preporučiti i najbolji preparat za održavanje kose kod kuće.


Ako imaš salon i želiš da radiš sa ovim preparatima, pozovi svakog radnog dana od 12-18h na broj +381641220600 i saznaj sve što te interesuje. Osim toga, imaš i katalog proizvoda, tamo ćeš pronaći i cene preparata i način primene, sve.